Konsultti ja henkilöstö­ammattilainen

Kysy lisätietoja

Kuka istuu kivellä?
Olen Merja Helkelä, kokenut henkilöstö­ammattilainen ja johdon konsultti.

Koulutus

  • KTM 1996, Turun kauppakorkeakoulu

  • Työyhteisön muutosagentti 2000, Helsingin yliopiston aikuiskoulutuskeskus

  • Työnohjaaja ja prosessikonsultti 2006, Turun yliopiston täydennys­koulutuskeskus

  • Sosiaalipsykologian ja viestinnän opintoja 2014–2017, Avoin yliopisto

  • WorkPlace Big Five profiloija 2020

Kokemus

Minulla on yli 20 vuoden työkokemus yritysmaailmasta henkilöstö­ammattilaisena ja johtoryhmän jäsenenä, laaja-alainen kokemus henkilöstötyöstä ja henkilöstön ja organisaatioiden kehittämisestä sekä esimiestyöstä ja johtamisen kehittämisestä.

Arvomaailma

Olen ”jalat maassa ja kädet savessa” -tyyppi, joka on aina uskonut rehelliseen työntekoon. Asetan tavoitteeni korkealle ja teen työni hyvin, jolloin voin nukkua yöni rauhassa ja katsoa itseäni häpeilemättä peilistä.

Uskon yhteistyön voimaan ja siihen, että parhaaseen tulokseen päästään, kun kaikki osapuolet voittavat. Avoin vuorovaikutus ja ihmisen kunnioittaminen ihmisenä ovat lähtökohtani kaikessa tekemisessäni. Uteliaisuus uusille ajatuksille antaa oppimisen mahdollisuuden.

Verkosto

Olen vuosien varrella kohdannut monenlaisia kehittäjiä ja konsultteja. Heistä parhaimpien kanssa olen tekemisissä jatkossakin, jolloin heidän asiantuntijuutensa on tarvittaessa myös omien asiakkaitteni käytössä.

Toimin yhtenä kouluttajana Työnohjaaja ja prosessikonsultti -koulutuksessa Turun yliopiston Koulutus- ja kehittämiskeskus Braheassa. Tämä koulutus yhdessä kouluttajatiimin kanssa takaa loistavan oppimisyhteisön.