MIKSI KIVI?
JOKAINEN KIVI ON YKSILÖLLINEN JA HIOUTUU OMAN NÄKÖISEKSEEN.

050 408 9807

Henkilöstöjohtamisen asiantuntija

Olen kartuttanut kokemukseni henkilöstöammattilaisena mm. teknologiateollisuuden ja logistiikkapalvelujen parissa. Olen ollut onnekas siinä, että olen päässyt tekemään laajan kirjon henkilöstötyötä hyvin erilaisten ihmisten kanssa eli koko henkilöstöjohtamisen kenttä on tuttua.

Työhyvinvointiasiat ovat kulkeneet mukanani koko matkan, tosin ne ovat muuttaneet muotoaan aika lailla matkan varrella. Työnantajamielikuvaan vaikuttaminen ja työelämätaidot esimiesosaamisen vastinparina ovat aina kiehtoneet minua.

Kokemuksista oppii ja aina tilanne ei olekaan niin paha, miltä se ensiksi tuntuu. Hetkeksi kun istahtaa, asiat ottavat oikeat mittasuhteensa ja niitä on huomattavasti helpompi käsitellä.

Kaikki kivet käännettävä

Yrityksessä X oli tarve ottaa tiikerinloikka yrityskulttuurin muutoksessa. Tarve pilkottiin ensin yritysjohdon, esimiesten ja luottamushenkilöstön näkökulmasta konkreettisiksi asioiksi, minkä pohjalta suunniteltiin valmennus, johon osallistui koko henkilöstö.

Valmennus suunniteltiin kuitenkin osallistavaksi, jotta henkilöstö sai vaikuttaa, miten tavoitteiden suuntaan edettiin. Näin saatiin kaikkien ääni kuuluville ja sitoutuminen yhteiseen uuteen kulttuuriin oli suuri…

Särmät löytyvät, kun muuttaa näkökulmaa

Yrityksessä Y oli tarve uudelle esimiehelle, ja hakuprosessi käynnistettiin normaalisti. Myös sisäisiä hakijoita nousi esille. Haastattelujen jälkeen paikan sai – hieman yllättäen – yksi yrityksen asiantuntijoista, joka oli ollut varsin näkymättömässä positiossa tehden rutiininomaisia tehtäviä.

Uuden roolin sopivuus henkilölle oli kaikille positiivinen yllätys. Oli ilo huomata, miten pienellä ohjauksella henkilö kasvoi tehtävän tasalle ja onnistui saamaan myös organisaationsa uudenlaiseen vireeseen. Kaikki ei siis ole sitä, miltä ensin näyttää, kun uskalletaan rohkeasti antaa mahdollisuus…